IZRADA POZIVNICE ZA SVADBU


 

Ukoliko imate vremena, drugačije pozivnice i zahvalnice možete izraditi sami, a ovisno o broju gostiju, na ovoj stavci organizacije venčanja možete znatno uštedeti.
Pre bilo kakve izrade, potrebno je proveriti u kojim dimenzijama su dostupne koverte i boje koverti. Nikako nemojte prvo raditi pozivnice, a tek onda tražiti koverte, jer dimenzije koverti su unaprijed određene pa je bolje prilagoditi veličinu izrađene pozivnice koverti.

Izrada pozivnice

Idemo nabrojati što nam je sve potrebno za izradu prikazane pozivnice, a onda polako krećemo u izradu.

Vjenčanje Snova

Koverta koju sam izabrala je četvrtastog oblika ivory boje sa sjajem, veličine 17×17 cm.

 Dalje nam trebaju tri A4 papira s kojima ćemo raditi:

deblji papir (tanki karton) u pastelnoj žućkasto-krem boji (koji ide za podlogu), manje prozirni paus papir sa šatiranim uzorkom (za ispis teksta pozivnice) i običan paus papir (za ukrasni preklop). Satenska traka je debljine 1 cm, u šampanj boji. Treba nam i ravnalo, oštre škare, ljepilo i skalpel. Također, a nije na slici, trebat će nam printer i računalo, uz pretpostavku da se znate koristiti Microsoft Word programom i printerom.

Prvo ćemo napraviti pripremu teksta u Microsoft Word programu.

Vjenčanje Snova

Kako je koverta veličine 17×17 cm, naša pozivnica će biti veličine 16×16 cm da komotno stane. Paus sa šatirastim uzorkom na koji će ići tekst pozivnice biti će 14×14 cm, znači 2 cm manji od podloge. U MS Word programu zato radimo tablicu sa jednom ćelijom veličine 14×14 cm i vidljivim rubovima i u nju upisujemo tekst pozivnice. Na vrhu treba ostaviti nekoliko centimetara prazno zbog kasnijeg umetanja satenske trake.
Kada smo zadovoljni bojom i tekstom, radimo ispis dokumenta. Preporuča se prvo isprobati na običnom papiru, a ako ste i onda zadovoljni, početi printati na skupljem pausu sa uzorkom.

Napokon uzimamo makaze  u ruke:

Vjenčanje Snova

Izrezujemo isprintani paus po rubovima tablice. Pazite da se crte rubova izrežu, nema ništa ružnije od neuredno izrezane pozivnice.

Podlogu odnosno deblji papir (karton) treba izrezati na veličine pozivnice 16×16 cm.

Vjenčanje Snova

Na podlogu 16×16 cm lepimo paus sa isprintanim tekstom 14×14 cm. Paus sa uzorkom se ovdje pokazao kao dobar izbor jer nije jako proziran i ne vide se tragovi ljepila kao što bi bilo na običnom pausu.

Ovako to izgleda kad je zalijepljeno:

Vjenčanje Snova

Vraćamo se na računar, u MS Word:

Vjenčanje Snova

Sad radimo uzorak koji ćemo ispisati na običnom pausu, za ukrasni preklop pozivnice. Radimo tablicu sa jednom ćelijom veličine 16×16 cm jer taj preklop mora biti jednako velik kao pozadina. Za dekoraciju preklopa puno uzoraka cvetića, rubova, kuteva s ukrasima i slično imate u MS Word gotovim crtežima (možete ih i besplatno skinuti s interneta). Ja sam umetnula jedan ovakav apstraktni cvjetni crtez.

Isprintamo na običnom pausu (naravno, kao i prvi put, prvo isprobati na običnom papiru), i režemo paus po rubovima tablice na dimenzije 16×16 cm.

Veličina pausa mora odgovarati veličini pozivnice. Vrieme je da napravimo rezove za provlačenje satenske trake:

Vjenčanje Snova

Sada se vidi zašto je trebalo ostaviti prostora kod pisanja teksta pozivnice. Skalpelom radimo dva reza debljine trake (1 cm) međusobne udaljenosti 3-4 cm. Rezovi se rade i na pausu koji prekriva pozivnicu i na podlozi.

P.S. Srećno!!!!!!!!!!

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s