Jednostavan recept za ljubitelje južnog voća


Potrebni sastojci: 
10 svežih kivija, 300 ml rakije (ili vodke), 1-2 čaše šećera, 6 čaša vode, limeta, pomorandža
Priprema:
Oljuštite i izgnječite deset svežih kivija. Zatim oljuštite koru sa 1/2 limete i 1/2 pomorandže, trudite se da što više odstranite beli deo ispod kore. Stavite tako pripremljenu koru u odgovarajuću teglu, pa dodajte deset oljuštenih i izgnječenih kivija. Za to vreme prokuvajte šećer u vodi, dok se šećer ne istopi, nekih pola sata najviše. Sklonite sa vatre i pustite da se ohladi, a onda sipajte u staklenu posudu sa kivijem i korom od pomorandže, limete i votkom. Dobro zatvorite teglu i ostavite da odstoji mesec dana na hladnom i tamnom mestu, uz svakodnevno mućkanje sadržaja. Nakon mesec dana procedite liker od kivija u sterilne staklene boce i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s