Najcsca pitanja povecanja usta sa hijauronom dali je to dobar postupak ili ne?


Mnogo puta smo pročitali da, ukoliko želimo da povećamo usta, to treba da uradimo hijaluronom, jer za izbor upravo ovog materijala postoji niz razloga.

Izabrala sam najcesca pitanja koja su vam znacajna da znate nesto vise o njemu.

Da li hijaluronom mogu da se postignu podjednako efektna povećanja usta, kao i trajnim materijalima?
Naravno, ali nikad ne treba izgubiti iz vida važnost – mere. Prednost hijalurona je što su komplikacije (ako se uopšte pojave) zanemarive i odmah rešive, što sa trajnim filerima nije slučaj

■ Da li se posle povećanja usta hijaluronom prave veliki otoci?
To je retkost, a kad se pojave prolaze za dan-dva. Mali otoci, čak, izgledaju lepo, pa se dešava da se pacijentkinje, kad on prođe, vrate da im dodam hijaluron, kako bi usta izgledala kao kad je tek ubrizgan. Mogućnost nastajanja otoka zavisi upravo od količine hijalurona, pa tako više hijalurona znači veći otok, ali ne neprihvatljiv. Posle ubrizgavanja se stavljaju hladne obloge, koje se drže 20 minuta, pa se pravi pauza od 20 minuta i, tako, više puta tokom dana. Ako je ispoštovan princip mere, pacijent može da posle korekcije usana normalno funkcioniše.

■ Da li može da se izbegne ono što veoma često viđamo, a to je vrlo izražen deo između usana i nosa?
Da, ukoliko se prethodno uradi detaljna analiza anatomije usana i celokupnog lica, pogotovo položaja brade. Prirodno naglašena brada je “crveno” svetlo, koje upozorava da treba dobro razmisliti o načinu ubrizgavanja, koji treba primeniti. Prirodna anataomija lica diktira tehniku i količinu hijalurona, za svakog pacijenta. Ako doktor poštujete sve te principe, pacijentkinja neće dobiti “patkasta” usta.

■ Da li se “granulomi“ prave i kad se usta povećavaju hijaluronom?
U tom slučaju je mogućnost vrlo mala, a pojava granuloma je u direktnoj vezi sa kvalitetom hijalurona koji se koristi. Posle petnaest godina upotrebe Restylane hijalurona, mogu da kažem da ni jedan moj pacijent nije imao granulom. Ukoliko se to ipak nekome desi, nema razloga za paniku, jer postoje terapijski protokoli kojima se to vrlo jednostavno i efikasno rešava.

■ Da li je tačno da postoji način da se prekomerno povećana usta odmah smanje?
Da, jer se problem vrlo jednostavno i brzo rešava enzimom koji resorbuje hijaluron. Bez trauma za pacijenta, usne će se momentalno vratiti na veličinu koju su imala pre ubrizgavanja.

 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s