Reprometiral za izradu nakita


Repromaterijal Za Izradu Nakita

 

Nakit krasi ljudsko telo od kako je sveta i veka. Posebna pažnja posvećivala se nakitu koji je krasio važne državnike, kraljeve i kraljice, njihove krune, prstenje i skiptare.


U prošlosti, nakit je bio dostupan samo imućnijim slojevima, ali danas ga svi mogu priuštiti. To znači da prosečna osoba ne mora da izdvoji stotine ili hiljade evra ili dolara kako bi se ukrasila nekim lepim šljaštećim komadom nakita na vratu, ruci ili ušima. U tome može pomoći repromaterijal za izradu nakita.

 

 

Repromaterijal

 

 biseri za izradu nakita

Repromaterijal za izradu nakita

Repromaterijal služi za izradu nakita, svih boja, oblika i dimenzija, kao na primer:

  • Minđuše

 

Minđuše su vrsta nakita koji se kači na uši, koje za tu priliku mogu biti probušene ili neprobušene. Mogu se izraditi ručno u raznim oblicima, veličinama, od raznih repromaterijala i za brojne prilike – počevši od svakodnevnih, preko poluformalnih, pa sve do svečanih i ekstravagantnih. 

Biserne minđuše za svaku priliku

  • Ogrlice

Oglice služe kao ukras na vratu. Kao što i sam naziv kaže, dobile su ime po tome što se kače oko grla. Mogu se izraditi na različite načine, poput kačenja bisera ili ukrasa na lanac od plemenitih materijala, ili nizanjem perli na različite načine.

Elizabet Tejlor nosi biser La Peregrina, čija je prethodna vlasnica bila čak i Meri Tjudor, kraljica Škota

  • Prstenje

Prstenje se od pamtiveka koristi kao simbol ljubavi na koju se obavezuje dvoje ljudi. Međutim, prstenje služi i kao najlepši ukras ženske (pa i muške) ruke, te stoga i ne čudi što se proizvodi u toliko velikom broju.

 perle i ukrasi za nakit

Prsten napravljen od repromaterijala (kliknite na sliku)

  • Prstenje za nožne prste i nanogice (narukvice za noge)

U mnogim kulturama, poput indijske ili mnogih afričkih, nakit se ne nosi samo na ušima, rukama ili prstima, nego i na nogama. U nožni nakit spada prstenje za nožne prste, kao i nanogice (narukvice za stopala), a često se viđa i pedikir sa raznim ukrasima od perli.

Prstenje za nožne prste i nanoguce

  • Narukvice

Narukvice su vrsta nakita koji se nosi oko ručnog zgloba, mada postoje i narukvice koje se nose oko bicepsa. Koriste se kao ukras ili simbol prijateljstva, ljubavi, kao zaštita, i čak u religijske svrhe.

Šarena narukvica u indijskom stilu sastavljena od bisera i perli

  • Ukrasi za kosu

Ukrasi za kosu podrazumevaju dekorativne šnale i ukosnice sa perlama. Zanimljivo je to da se čak i na Vilendorfskoj Veneri, za koju se smatra da je nastala u periodu između 28,000 i 25,000 god. p.n.e., vide ukrasi u kosi koji liče na ukosnice.

Ukosnice iz ~600 god. p.n.e.

  • Obuća

 

Obuća se takođe može ukrasiti perlama i biserima. Postoje posebno stilizovane cipele na štiklu, baletanke ili sandale, koje mnoge žene nose u svečanim prilikama.

 

Cipele na štiklu ukrašene biserima

 

  • Broševi

Broševi se nose kao ukras na odeći, obično kaputima ili sakoima i blejzerima. Zahvaljujući posebnom mehanizmu, lako se mogu prikačiti iglom i skinuti sa odeće.

Prelepo dizajniran broš u obliku cveta sa zelenom perlom u sredini

 

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s